2.4GHz
Refererer til hvilken frekvens radioutstyret opererer på. Med 2.4GHz utstyr vil du kunne kjøre sammen med andre uten å bekymre deg for frekvensforstyrrelser.

ARF
Almost ready to fly. Fly som leveres uten elektronikk. Nødvendig tilbehør er som regel: batteri, lader og fjernkontroll. Noen ganger servo.

ESC (Electronic speed controller)
Fartsregulator. Brukes på batteridrivne RC biler, båter og fly.

LiPo Batteri
Lithium Polymer Batteri. Disse er kompakt og har mer power sammenlignet med andre rc-batterier.

mAh (Milliamperetimer)
Er et mål på elektrisk ladning. Jo høyere mAh på batteriet, jo lenger kjøre/fly-tid får du

Nitro
Nitromethane, brukes i nitrofuel. "Nitro" har blitt betegnelsen på fjernstyrte modeller som går på denne type fuel.

NiMH Batteri
Nickel Metal Hydride batteri. Oppladbare batterier som typsik brukes i fjernstyrte modeller.

Receiver (RX)
Mottaker. Den delen av radiosystemet som tar i mot signaler og viderefører disse til servoer og fartskontroller.

RTF
Ready-to-fly. Er fly/helikopter-modellen merket RTF skal alt være inkludert i pakken. Batterier til fjernkontrollen må som regel kjøpes i tillegg.

RTR
Ready-to-run. RTR bilene er ferdig montert og kan kjøres rett ut av boksen. Sjekk spesifikasjonene på produktsiden. Noen ganger er batteri og lader nødvendig tilbehør.

Transmitter (TX)
Sender. Refererer til fjernkontrollen.