Dersom du ikke har erfaring med RC-fly fra før kan det være lurt å ta kontakt med lokale modellfly-piloter. Din nærmeste modellflyklubb finner du her: http://www.nlf.no/modellfly/oversikt-over-modellflyklubber

Hvilket fly bør jeg velge?

Om du har null kunnskap om modellflyging, anbefaler vi deg å gå for en billig nybegynnermodell med skyvepropell (motor montert bak vingen). Propellen på disse modellene er mer beskyttet sammenlignet med et tradisjonelle modellfly med motor i nesen. Med andre ord, gjør du en buklanding slipper du å skifte propeller hver gang du er uheldig. Et annet tips kan være å tape forkant av vingen med tape. Da tåler den mer om du krasjer i tretopper m.m.

De fleste nybegynner-modellene er utviklet for å kunne fly stabilt i lav hastighet, noe som gjør det lett å manøvrere flyet både under letting og landing.