Å fly DJI droner om vinteren er virkelig morsomt, men vi har hørt at noen av våre brukere har opplevd problemer når de flyr i kaldt vær.

Visste du at når temperaturen synker, Så gjør også ytelsen til LiPo batteriet inni dronen?

Les videre for å få vite hvordan du skal behandle batteriet for å kunne holde deg i luften.

Informasjon om batteriet

LiPo, eller Lithium Polymer batterier tappes raskere jo kaldere de er fordi de kjemiske reaksjonene som de bruker til å lage elektrisitet bremses.

Dette begynner å finne sted ved temperaturer lavere enn 59 ° F (15 ° C), og er et kjent problem for alle LiPo batterier.

I store høyder hvor lufttrykket er lavt, må motorene på en drone spinne raskere for å produsere nok løftekapasitet. Dette betyr også at mer kraft er nødvendig, som igjen tapper batteriet kjappere.

Hva dette betyr i praksis

I ekstreme tilfeller kan en eller flere celler i batteriet tappes under 3V. Dette forårsaker redusert motorkraft eller i verste fall at batteriet kobler helt ut.

Det skjer på grunn av en beskyttelsesmekanisme i batteriet. Denne mekanismen overvåker uttak av strøm fra batteriet og nekter overuttak.

Vi anbefaler at du tar ekstra forehåndsregler ved flyving i kaldt vær og å vise forsiktighet ved bruk av full motorkraft på din drone.

Tips og triks for å holde ut i kulden

1. Sørg for at batteriene er fulladet før hver flyging.

2. Varm batterier til 25 ° C eller mer før flyturen. Vi anbefaler at du bruker en batterivarmer.

3. La dronen stå stille i luften rundt et minutt slik at batteriet får varme seg opp.

4. Slå på "Show Voltage on Main Screen" på "Aircraft Battery" siden i DJI Go app.

5. NB!!! Ikke fortsett å fly hvis batterispenningen synker under 3.2V.

6. Forsøk heller ikke å gi full gass om cellene nærmer seg denne spenningen da kan du få en drop og kutt.